Ik leg op professionele, integere en discrete wijze uitvaartdiensten op foto vast. Ik kom als dat voor u mogelijk/wenselijk is eerst met u overleggen wat uw wensen zijn. Dit kan natuurlijk ook met de uitvaartverzorger zijn.

Afhankelijk van deze wensen kan de gehele uitvaart worden vastgelegd, of een bepaald gedeelte van de uitvaart: alleen de ceremonie in kerk of aula of alleen de begrafenis of crematie.

Normaliter worden rondom en tijdens de uitvaart vooral de belangrijke momenten op de gevoelige plaat vastgelegd, denk aan het moment van kistsluiting en het moment dat de kist uit huis of rouwcentrum komt, het dragen van de kist, de kerkdienst, de sprekers, de begraafplaats, de condoleances. Niet de rauwe emoties van de nabestaanden. De opgebaarde overledene wordt uitsluitend gefotografeerd op verzoek van de nabestaanden.

Discreet aanwezig
Ik ben discreet aanwezig en zal zeker niet dat in beeld brengen wat u niet wenst. Als mensen aangeven niet in beeld te willen, zal dat natuurlijk worden gerespecteerd. Ik werk zoveel mogelijk met het aanwezige natuurlicht en probeer hinderlijk flitsen geheel of tot een minimum te beperken.

Tip
Het verdient aanbeveling om te (laten) melden dat er op verzoek van de familie wordt gefotografeerd. De bezoekers zullen de aanwezigheid van de fotograaf dan beter begrijpen.