Bij een livestream worden beeld en geluid via het internet rechtstreeks verzonden naar meerdere ontvangers (kijkers). Hiervoor wordt gebruik gemaakt van bestaande online streaming platformen zoals YouTube, Vimeo, Facebook, Zoom etc. Op een kleine vertraging na door de streaming platformen is een livestream is dus altijd realtime.

Hoe werkt het?
Bij een livestream wordt er op uw locatie de volgende apparatuur geplaatst en gebruikt om beeld en geluid professioneel live te streamen naar uw kijkers:

  • Camera’s
  • Videoregie
  • Audioregie
  • Microfoons
  • Internet verbinding

De camera’s sturen de beelden naar de videoregie. Hier schakelt een videotechnicus tussen de verschillende camera beelden en voegt daar eventueel andere content zoals film, foto’s, presentaties etc. aan toe.

De microfoons zijn draadloos verbonden aan de audioregie. Hier zorgt een audiotechnicus voor een goede mix tussen de verschillende microfoons en eventuele andere audiobronnen. Dit signaal wordt vervolgens naar de videoregie gestuurd.

Het complete signaal uit de videoregie wordt vervolgens via een bestaande of aangelegde internetverbinding gestreamd naar de gewenste platformen.

Hoe kan ik kijken?
Voor het kijken van een livestream ontvangt u een link die verwijst naar de livestream. De livestream kan vervolgens gekeken worden met een computer, laptop, tablet of telefoon. In de meeste gevallen is een internet browser voldoende. Bij sommige platformen kun je ook gebruik maken van (gratis) apps.

Wie kan er kijken?
Afhankelijk van het type evenement of bijeenkomst kunt u kiezen voor een open of een besloten livestream. Dit bepaalt wie er allemaal kan kijken naar uw livestream.

  • Open livestream: Bij een open livestream kan iedereen die de link heeft, de livestream kijken. Een open livestream is zeer geschikt voor reclame of marketing doeleinden.
  • Besloten livestream: Bij een besloten livestream ontvangt de kijker een link en een wachtwoord die nodig is om de livestream te bekijken. Alleen kijkers met een wachtwoord en link kunnen dus kijken naar de livestream.

De livestreams worden verzorgd door onze partner. U heeft hier geen omkijken na, wij verzorgen het zodat u bezig kunt zijn met uw dierbare.